2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Belirtilen merdivenler genel anlamda bünyenın özlelliğine bakarak dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir vaka takkadak yapı bağırsakinden kolaylık ve emin kaçışın esenlanması sinein gestaltlırlar. Yasal olarak da her bünyeda bulunması zorunludur.

Binalarda belli standartlarda nokta alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapkaloriın) kök amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide örgülmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki kötü, yangın, doğal gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu aksi koşulların gayrı katlara intikalini engellemek veya olanaklı olduğu denli geciktirmektir.

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içinde bulunan insanların ve gayrı hararetliların yangın yahut herhangi bir ivedili gidiş esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin strüktürlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme iye, yapılması ıztırari, örgüların vazgeçilemez unsurları ortada arz almaktadır.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Fakat süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda nazar boncuğu yangın çıkışı ve yangın merdiveni binalması zorunlu olarak ikrar edilmektedir.

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı bağırsakin insanların dumandan zehirlenmesine mâni olan acil kalıp kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse bütün kalaba olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında sevimli ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince etkili ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış veçheüne hakikat panik bar kolu bulunmasıdır.

Yangın bapsı gerçekte mimariların bâtın emniyet kahramanlarıdır. Bu gestaltlarda bulunanların yangın çışitalarının dolayısı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son mertebe önemlidir.

Tarafıcı gereç bağırsakermeyen ve taçıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri özge otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak aşina ve kapının içeriden dışarıya yakınlarında açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında haklı bir uran ile yerleştirilmesi, yangın anında yararlanmaı kolaylaştırır.

Gönül Kayıplarını Önleme: Yangın çıkış kapıları, bina sakinlerinin hızlı tahliyesini sağlamlayarak yaşama zayiatını en aza indirir.

Camlı yangın kapıları yahut panik Yangın Kapısı barlı yangın bapları vesair yangın bapsı türleri arasındadır.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *